Bedrijven/Organisaties

Team coaching

Lijkt jouw team net ‘los zand’? Is er binnen jullie team onveiligheid of misschien wel een roddelcultuur? Of zit het met de sfeer juist wel goed, maar komen jullie maar niet tot de juiste beslissingen of resultaten die zo hard nodig zijn? Wanneer een team niet optimaal samenwerkt gaat dit vaak ten koste van kwaliteit, resultaat en efficiëntie. Iets wat niemand wil maar wel gebeurd. Gelukkig hoeft dat niet zo te blijven!

Als Teamcoach help ik jouw team om meer vertrouwen in elkaar en elkaars kwaliteiten te krijgen en de verschillen die er zijn als kracht in te zetten. We halen boven tafel waar jullie kracht als team ligt en waar de aandachtspunten liggen. Aan het eind van de team coaching zal de samenwerking verbeterd zijn waardoor het team efficiënter zal werken, de kwaliteit verbeterd zal worden en meer resultaten behaald zullen worden. Methodes die ik hier veel voor gebruik zijn 'Deep Democratie' en 'NLP'. 

Benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Ik plan graag met jou een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Individuele coachtrajecten

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een medewerker die langdurig ziek is, en er lijkt maar weinig vooruitgang in het herstel te zitten, wat is nou echt helpend voor deze medewerker? Of een medewerker die ondertussen bij ‘het meubilair’ hoort en zijn tijd wel uitzit tot zijn of haar pensioen, hoe krijg je hem of haar mee in alle ontwikkelingen? Of een medewerker die in een uitstroomtraject zit, die je graag een toekomstperspectief mee zou willen geven, maar er zijn zoveel spanningen in de arbeidsverhoudingen dat het gesprek daarover niet (meer) gevoerd kan worden. Maar we kennen ook de medewerkers die zich graag willen ontwikkelen binnen de organisatie, maar niet weten wat het beste bij hun past en wat ze daar voor nodig hebben.

Naast team coaching bied ik ook individuele coachtrajecten aan, waarbij we op zoek gaan naar antwoorden op o.a. bovenstaande vragen. Als onafhankelijk persoon kan ik een medewerker de veiligheid bieden om alles bespreekbaar te maken. Vanuit die openheid kan er gewerkt worden naar een oplossing passend bij medewerker en organisatie. Afhankelijk van de vraagstelling is de medewerker aan het eind van het traject zich bewust van wat er een rol speelt in het probleem en is het duidelijk wat hij of zij daarin kan doen om tot gewenst resultaat te komen of heeft tijdens het traject het resultaat al bereikt.

Herken jij één van bovenstaande medewerkers in jouw organisatie, of loop jij met een heel ander soort vraag waarbij je mijn hulp kan gebruiken, dan bespreek ik graag de mogelijkheden tijdens een kennismakingsgesprek.